Aromaterapie podle zvěrokruhu, aromaterapie pro duši, psychoaromaterapie a další najdete na www.vedomeleceni.cz
Efekt lupa
  • 1 z 3

Anýz je jedno z nejdéle známých koření, jehož původ je v Egyptě. Používá se hodně v indické kuchyni k ochucení mas, polévek a omáček. Jeho vůně a lehce nasládlá chuť připomíná lékořici, které se od něj ale lehce liší. Je jedno z mála koření, které tlumí bolesti. Dále podporuje vykašlávání a odstraňuje žaludeční nevolnosti a nadýmání. Obsažená silice zvyšuje vylučování trávicích enzymů, což má vliv na celou škálu trávicích potíží. Výborný je také jako doplněk při střevních chřipkách, protože tlumí zvracení.


  • (>1 ks) Skladem
17 Kč
Kategorie: JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ & BYLINKY
Hmotnost: 0.015 kg
Země původu:: Egypt
Obal: : Doypack sáček z kvalitního papíru, hliníkové vrstvy a CPP fólie
Hmotnost:: 15 g
 

VZTAH KE ZDRAVÍ:

  • Normální funkce střevního traktu
  • Trávení - chuť k jídlu
  • Normální trávení
  • Normální funkce dýchacího systém

 

TIPY NA POUŽITÍ

Anýzový čaj

Potřebujeme: 1 čajovou lžičku anýzových semínek, 2 dl vroucí vody

Postup: Anýz přelijeme vroucí vodou a vše necháme přikryté 10 minut louhovat. Pak přecedíme a popíjíme po douškách. Nápoj chutná lépe teplý.

Čaj pro dobré trávení

Potřebujeme: 1 lžičku anýzu, 1 lžičku fenyklu, 1 lžičku nastrouhaného zázvoru, 3 dl vroucí vody

Postup: Všechny uvedené ingredience přelijeme vroucí vodou a necháme 10 minut odpočívat. Poté přecedíme a popíjíme po douškách, nikdy však nalačno, protože bychom si mohli podráždit prázdný žaludek.

Kořeněný prášek pro dobré trávení

Potřebujeme: 1 lžičku anýzových semínek, 1 lžičku fenyklových semínek, půl lžičky skořice, 1 lžičku kořene hořce žlutého

Postup: Všechny uvedené přísady pomeleme na prášek, který uschováme v dobře uzavřené skleněné nádobě. Při potížích užíváme 2× denně na špičku kulatého nože prášku a ten zapijeme vodou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: