KOKOSOVÝ OLEJ - FRAKCIONOVANÝ
Popis
JAKÝ JE ROZDÍL MEZI PANENSKÝM A FRAKCIONOVANÝM KOKOSOVÝM OLEJEM?
Frakcionovaný kokosový olej je panenský kokosový olej, který byl destilován, čímž se oddělily a ztuhly mastné kyseliny s dlouhým řetězcem, aby se mohly odstranit. Zůstává velmi lehký kokosový olej bez zápachu, který zůstává tekutý i při nižších teplotách.
Frakcionovaný kokosový olej se lépe vstřebává do pokožky. Zachovává si také delší trvanlivost, vyživuje mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem a základní živiny v této formě. Tato luxusní verze kokosového oleje se používá v mnoha přírodních kosmetických přípravcích, jako jsou tělové nebo pleťové krémy.
Přírodní složky:
Nejdůležitějšími a nejuznávanějšími triglyceridy pocházejícími z tekutého nebo frakcionovaného kokosového oleje jsou kyselina kaprinová a kaprylová, vědecky známé jako kyselina oktanová.
Rozdíly:
Panenský kokosový olej je při nižších okolních teplotách tuhý, takže je pro většinu použití jako obličejový olej příliš těžký.
Panenský kokosový olej si uchovává kyselinu laurovou a další mastné kyseliny s dlouhým řetězcem.
Frakcionovaný kokosový olej zůstává tekutý i při nižších teplotách.
Frakcionovaný kokosový olej se lépe vstřebává do pokožky.